You are here

Επιβεβαίωση έρευνας για εμπάργκο

29/07/2002 14:29
Παπαπέτρου: Υπαρκτό το ενδεχόμενο παραβίασης του εμπάργκο

Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ότι η Γενική Εισαγγελία διενεργεί έρευνα για το ενδεχόμενο παρατυπιών και παραβίασης των νόμων της Δημοκρατίας, στις περιπτώσεις διακινήσεις Γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων μέσω Κύπρου κατά την περίοδο του εμπάργκο κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μιχάλης Παπαπέτρου επιβεβαίωσε την διεξαγωγή της έρευνας, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη, προς την βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Ο κύριος Παπαπέτρου αναφερόμενος στο θόρυβο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας και σχόλια σε μερίδα των ΜΜΕ στην Κύπρο, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει καμία αντίφαση ή σύγχυση για το που βαδίζει και το πώς αντιλαμβάνεται η κυπριακή πολιτεία το όλο θέμα».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε ότι οι Ιωάννης Κασουλίδης και Χριστόδουλος Χριστοδούλου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο παραβίασης του εμπάργκο που επιβλήθηκε κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας από το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Του Κυριάκου Κυριακίδη