You are here

Ερντογάν: Να αρθούν τα εμπάργκο εκατέρωθεν

11/05/2003 22:13
«Θα ανοίξουμε τα μοναστήρια»

Την πρόθεση της Τουρκίας να άρει το εμπάργκο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντάλλαγμα για την άρση του Ελληνοκυπριακού «εμπάργκο», όπως το χαρακτήρισε, εξέφρασε την Παρασκευή, λίγο πριν την αναχώρησή του από τα κατεχόμενα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και επανέλαβε ότι πρέπει και η Ελληνοκυπριακή πλευρά να προβεί σε γενναία μέτρα.

Περπατώντας στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας και συνομιλώντας μάλιστα και με Ελληνοκυπρίους, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι επιθυμεί να αρθούν όλα τα εμπάργκο αλλά και να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του θέλουν να καταστήσουν την Κύπρο νησί της ειρήνης, όπως σημείωσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και την επαναλειτουργία όλων των μοναστηριών στις κατεχόμενες περιοχές.

«Ο κόσμος είναι μεγάλος και μας χωράει όλους» κατέληξε ο κ. Ερντογάν, που έτυχε θερμής υποδοχής από τους Τουρκοκυπρίους που βρίσκονταν στο κατεχόμενο λιμανάκι.