You are here

Ετοιμότητα ΠτΔ για νέα άτυπη διάσκεψη

22/06/2021 10:35

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επαναβεβαίωσε στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, την ετοιμότητά του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες, με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των  σχετικών όρων εντολής του ΓΓ των ΗΕ. Επίσης εξέφρασε την ετοιμότητά του, αν ο Γενικός Γραμματέας το κρίνει χρήσιμο, για κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. 

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση για τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον ΓΓ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου.

Ο κ. Κούσιος σημειώνει πως όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή με τον ΓΓ των ΗΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα συζητήσει το όλο φάσμα του Κυπριακού και θα θέσει εκ νέου στον ΓΓ των ΗΕ τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.