You are here

ΕΥΡΩΚΟ: Μέτρα για την πραγματική οικονομία

30/10/2008 12:33
Την ελπίδα τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για προστασία της οικονομίας από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, να περιλαμβάνουν προτάσεις για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και για αντιμετώπιση της ακρίβειας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών.

«Το ζητούμενο», πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης, «είναι όσα εξαγγέλλονται, να υλοποιούνται. Και δυστυχώς το κράτος μας από πολλές εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται εμποδίζει την ανάπτυξη και είναι εδώ που πρέπει να επικεντρωθούμε».

Σε ερώτηση για τη θέση της κυβέρνησης για επίσπευση των αναπτυξιακών έργων, ο κ. Συλλούρης έκανε λόγο για αντίφαση εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς «κάποτε μας έλεγαν ότι θα επιβραδύνει έργα, τώρα μας λέει ότι θα επιταχύνει έργα», όπως είπε.

«Άρα υπάρχει εδώ ένα ερώτημα κατά πόσον έχουμε σωστούς προγραμματισμούς», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη υλοποίηση πολιτικών που έχουν αποφασιστεί. «Μιλήσαμε για αναβάθμιση του τουρισμού, δεν έγινε τίποτα. Μιλούμε για ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα, η πολεοδομία, το κτηματολόγιο καθυστερούν τις άδειες. Ακριβαίνει η κατοικία εν πολλοίς και λόγω της γραφειοκρατίας. Εδώ είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε, να είμαστε πρακτικοί και αποτελεσματικοί», κατέληξε.