You are here

Γλαύκος - Τάσσος στο ίδιο τραπέζι του Εθνικού Συμβουλίου

05/03/2003 13:37
Με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο συνέρχεται από τις 9:00 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, στην πρώτη του συνεδρία υπό τη νέα κυβέρνηση. Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται για να καθορίσει τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς αναφορικά με το τρίτο αναθεωρημένο σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και την απάντηση που αναμένει ο Κόφι Άναν την ερχόμενη Δευτέρα στη Χάγη, για το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιείται και ενόψει της αποψινής μετάβασης του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα, όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων στη συνεδρία μετέχουν από το ΑΚΕΛ οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Δημητρίου, από το ΔΗΚΟ οι Νίκος Κλεάνθους και Νίκος Πιττοκοπίτης, από το ΚΙΣΟΣ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από τους ΝΕΟ οι Νίκος Κουτσού και Χρίστος Κληρίδης, από τους ΕΔΗ οι Γιώργος Βασιλείου και Μιχάλης Παπαπέτρου, από το ΑΔΗΚ οι Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουϊν Ιωσηφίδης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Γιώργος Περδίκης και Ντίνος Πασπαλλίδης.

Στη συνεδρία συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής καθώς και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής.