You are here

Χριστόφιας: Η ευφορία ζημιώνει τις θέσεις μας

13/11/2002 16:22
Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει την εισήγηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Άναν για υπογραφή μιας κατ' αρχήν λύσης μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ύστερα από τη συνάντηση Ε/κ και Τ/κ κομμάτων στο Λήδρα Πάλας, ο κ. Χριστόφιας συνέστησε ψυχραιμία και σοβαρότητα, ενώ τόνισε εμφαντικά ότι δημοσιεύματα στον τύπο δημιουργούν λανθασμένη ευφορία και τελικά προκαλούν ζημιά στην εθνικής σημασίας, διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει.

Προειδοποίησε παράλληλα, ότι η λανθασμένη αυτή ευφορία θα μειώσει την εμβέλεια του δικού μας διαπραγματευτή στη διεκδίκηση των θέσεών μας, όπως αυτές καθορίζονται από το Εθνικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι «η υπερβολή στον τονισμό θετικών στοιχείων θα πρέπει να σταματήσει όπως και η υπερβολή στα αρνητικά στοιχεία του εγγράφου». Το έγγραφο, είπε, περιέχει σημαντικά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία σε κεφαλαιώδεις πτυχές του προβλήματος, όπως το θέμα της κυριαρχίας, της ιθαγένειας και της γένεσης κράτους, «τα οποία ο διαπραγματευτής θα πρέπει να συζητήσει με σοβαρότητα και επιμονή».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι ώρες είναι δύσκολες και πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί το έγγραφο στο Εθνικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι ειδική ομάδα στο ΑΚΕΛ μελετά το έγγραφο και θα δώσει την άποψή της στο πολιτικό γραφείο, την Κεντρική Επιτροπή και στα ηγετικά στελέχη του κόμματος που λαμβάνουν μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο.

Του Κυριάκου Κυριακίδη