You are here

Κ. Πετρίδης: Θα κάνω τη δική μου υπέρβαση

08/02/2023 08:31

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα την εκτενή αναφορά του χθες στο ΠΓ του ΔΗΣΥ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ήταν, δεν είναι, και δεν πρέπει να καταντήσει κόμμα ρυθμιστής».

«Χαίρομαι που σήμερα βλέπω την ενότητα. Και η ενότητα έχει όνομα. «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ». Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μέχρι χθες άλλα μεθοδεύονταν και από κάποιους παρευρισκόμενους σε αυτή την αίθουσα. Φαίνεται ήλθαν τα μηνύματα. Και ενώπιον των ανοικτών συλλογικών οργάνων σήμερα έχει επικρατήσει η ενότητα», τόνισε ο Κ. Πετρίδης.

«Ερχόμενος εδώ πίστευα ότι θα δινόταν μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη, στην οποία θα καλούμασταν να αποφασίσουμε αν η παράταξη που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης θα συνεχίσει να άγει ή θα άγεται, θα συνεχίσει να ηγείται ή θα ποδηγετείται ή θα παραμείνει κόμμα Κληριδικό ή θα καταντήσει κόμμα τυχοδιωκτικό», είπε.

«Ας αφήσουμε αυτό το ρόλο σε αυτούς που ξέρουν να τον κάνουν καλύτερα, και που από αυτό εξαρτάται ο ρόλος της ύπαρξης τους», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο υπερήφανος κόσμος του ΔΗΣΥ δικαίως νιώθει προσβεβλημένος και αγανακτισμένος από την προσπάθεια διάσπασης του κόμματος, από την παραβίαση του καταστατικού του από τον τυχοδιωκτισμό. Και ο αγνός κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα τιμωρήσει το κόμμα από ένα ενδεχόμενο εκτροχιασμό από τις βασικές αρχές της ίδρυσης και της ιστορικής του πορείας».

«Οι ψηφοφόροι μας έθεσαν στην αντιπολίτευση. Και αυτή πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου και η ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση του ΠΓ. Μια απόφαση που πρέπει να συνοδεύεται με δέσμευση μη συμμετοχής στελεχών του κόμματος στη νέα κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή».

«Μια ΕΝΤΙΜΗ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Μια ΝΟΥΣΙΜΗ και μη ισοπεδωτική όπως αυτή που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Μια αντιπολίτευση που αναμφίβολα θα έχει ανάγκη ο τόπος. Μια αντιπολίτευση την οποία ενδεχομένως να έχει ανάγκη και ο ίδιος ο Δημοκρατικός Συναγερμός μετά από 10 δύσκολα χρόνια στην εξουσία και τη φθορά της εξουσίας».

«Από εκεί και πέρα ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ψηφίσει ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να του υποδείξουμε ούτε ποιον να ψηφίσει, ούτε να ψηφίσει «κατά συνείδηση» ή «κατά βούληση». Ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν είναι ούτε αρνιά, ούτε καθοδηγούμενοι. Πάντα ψηφίζουν με τη βούληση και τη συνείδηση τους. Γι΄ αυτό και είναι και Συναγερμικοί. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι και αποφασίζουν ελεύθερα».

«Στην κάλπη θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και τις δικές τους υπερβάσεις για το μη χείρον βέλτιστον: Με γνώμονα το κυπριακό και τη σχολή του πατριωτικού ρεαλισμού του Γλαύκου Κληρίδη. Με γνώμονα τη σταθερότητα στην οικονομία. Με γνώμονα την εντιμότητα και τις ειλικρινείς προθέσεις. Εγώ είμαι έτοιμος και θα κάνω τη δική μου υπέρβαση», ανέφερε καταλήγοντας ο Κ. Πετρίδης.