You are here

Κόκκινο φως από τον Γλαύκο Κληρίδη

18/09/2002 15:37
Κόκκινο φως έχει ανάψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις παραγωγικές τάξεις του λαού, σε σχέση με την ικανοποίηση αιτημάτων τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με γραπτή δήλωσή του καθιστά σαφές ότι στη διάρκεια της περιόδου μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2002 μέχρι τις προεδρικές εκλογές ουδέν νέον αίτημα θα εξετάζεται ή θα ικανοποιείται από την κυβέρνηση ώστε, όπως τονίζει, να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή θα αποκλειστούν οποιεσδήποτε απόπειρες προεκλογικού επηρεασμού της κοινής γνώμης και θα αποθαρρυνθεί η μαζική υποβολή αιτημάτων ενόψει εκλογών. Ο Γλαύκος Κληρίδης εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή συνάδει και με την πάγια θέση του πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ευχή όπως η μη εξέταση και ικανοποίηση αιτημάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να γίνει θεσμός από τώρα και στο εξής προς όφελος της δημοκρατίας.