You are here

Κούσιος: Απαράδεκτος ο εκβιασμός του ΔΗΚΟ

10/12/2020 19:49

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι  "είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός που επιχειρεί το ΔΗΚΟ για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του κράτους, εμπλέκοντας τον Γενικό Ελεγκτή στη θέση του αυτή, αλλά, ταυτόχρονα, και τιμωρώντας τους συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, υπονομεύοντας ταυτόχρονα την προοπτική της οικονομίας και του τόπου".

Αναφερόμενος στη γραπτή δήλωση του ΔΗΚΟ, επ΄ αφορμή της δήλωσης του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο Εκπρόσωπος σημειώνει ότι είναι πρόδηλο ότι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας συμφωνεί πλήρως με τη θέση ότι δεν θα πρέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενδιάμεση ή τελική έκθεση επί οποιωνδήποτε υποθέσεων ήθελε εξετάσει, μέχρι την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής και της έκδοσης της τελικής της έκθεσης.

Προσθέτει ότι κ. Κληρίδης εντοπίζει ότι τον πρωταρχικό ρόλο διερεύνησης του θέματος έχει η Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και η δημοσιοποίηση οποιασδήποτε έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πρέπει να έπεται δημοσιοποίησης ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής επί της ιδίας υπόθεσης.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει ακόμη ότι είναι, επίσης, πρόδηλο από τη δήλωση του κ. Κληρίδη ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ενδιάμεσης ή τελικής έκθεσης, είτε από την Ερευνητική Επιτροπή είτε από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε μόνος κριτής ενδεχόμενης στοιχειοθέτησης αδικημάτων να είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η Κυβέρνηση, σημειώνει, επί νομικών θεμάτων καθοδηγείται από τις συμβουλές και γνωματεύσεις του νομικού της συμβούλου, που δεν είναι άλλος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος, τονίζεται, είναι και ο νομικός σύμβουλος των άλλων θεσμών και αξιωματούχων του κράτους περιλαμβανομένου του Γενικού Ελεγκτή.

Όπως αναφέρει, είναι τουλάχιστον μη αποδεκτό, το ΔΗΚΟ να προσπαθεί να εμπλέξει στην προεκλογική του εκστρατεία και μάλιστα με άκομψο τρόπο τον Γενικό Ελεγκτή, έναν ανεξάρτητο θεσμό του κράτους.

"Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός που επιχειρεί το ΔΗΚΟ για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του κράτους, εμπλέκοντας τον Γενικό Ελεγκτή στη θέση του αυτή, αλλά, ταυτόχρονα, και τιμωρώντας τους συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, υπονομεύοντας ταυτόχρονα την προοπτική της οικονομίας και του τόπου" καταλήγει ο Εκπρόσωπος.