You are here

Μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίας Κύπρου, Αρμενίας

21/05/2018 16:17

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Armen Sarkissian τόνισε τη Δευτέρα ότι οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι είναι σήμερα, προσθέτοντας ότι με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς των υπηρεσιών, των οικονομικών υπηρεσιών και της παιδείας.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης βρίσκεται στο Ερεβάν επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Ara Babloyan.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Συλλούρη ο κ. Sarkissian ανέφερε ότι η φιλία Κύπρου – Αρμενίας πάει πίσω για αιώνες και αιώνες.
 
Παρατήρησε ότι η αρμενική κοινότητα στην Κύπρο δεν αποτελείται μόνο από καλούς πολίτες, αλλά και από καλούς Αρμενίους, που ως κοινότητα ευημερεί στην Κύπρο, κάτι για το οποίο νιώθουμε υπερήφανοι.
 
Πρόσθεσε πως στην Κύπρο, όπως είπε και ο κ. Συλλούρης υπάρχουν μερικές χιλιάδες πρεσβευτές της Αρμενίας, όπως και στην Αρμενία υπάρχουν μερικές χιλιάδες πρεσβευτές της Κύπρου.
 
Αφού ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία του συζήτησαν τρόπους συνεργασίας στο μέλλον, είπε ότι συμφώνησαν ότι η δυνατότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα στους τομείς των υπηρεσιών, των οικονομικών υπηρεσιών και της Παιδείας.
 
Ο Πρόεδρος της Βούλης συμπλήρωσε ότι κατά τις επαφές δεν χρειάστηκε «να επιβεβαιώσουμε τις ιστορικές, διαχρονικές και πολιτικές σχέσεις με την Αρμενία αλλά επικεντρωθήκαμε σε πρακτικούς τρόπους αξιοποίησης αυτών των σχέσεων ώστε να φέρουμε αποτελέσματα για την κοινωνία και τους λαούς μας.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρμενίας και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.