You are here

Μεταβαίνει στο Ισραήλ ο ΠτΔ

12/02/2021 09:23

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στο Ισραήλ, για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται, ανάμεσα σε άλλα, των εξελίξεων στο Κυπριακό, των διμερών σχέσεων, της επικρατούσας κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και θέματα που αφορούν τους τομείς της Άμυνας, της Ενέργειας και του Τουρισμού.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσουν χωριστές συναντήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.