You are here

Μεταβαίνει στο Παρίσι ο ΠτΔ

08/11/2018 15:43

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει απόψε από το Ελσίνκι στο Παρίσι, όπου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας,θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στις εκδηλώσεις του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί 85 Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων και οι σύζυγοι τους.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου θα μιλήσει ο Γάλλος Πρόεδρος και θα ακολουθήσει τελετή απόδοσης τιμών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει, επίσης, σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Θα παραστεί ακόμη στα εγκαίνια του «Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη», όπου ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, η Καγκελάριος της Γερμανίας και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στα πλαίσια των εγκαινίων, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα καταθέσουν ένα βιβλίο της επιλογής τους στη «Βιβλιοθήκη της Ειρήνης» το οποίο θεωρούν πως συμβάλλει στην ειρήνη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.