You are here

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΔΗΚΟ

23/10/2020 20:29

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΔΗΚΟ με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το θέμα των διαβατηρίων.

Οι δύο πλευρές διασταυρώνουν τα ξίφη τους απαντώντας ο ένας στις επικρίσεις του άλλου με δηλώσεις και αντιδηλώσεις.

«Αήθη και κακόπιστη» κριτική στο πρόσωπό του, αλλά και «λασπολογίες», καταλόγισε με γραπτή δήλωσή του στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο υπουργός διερωτήθηκε κατά πόσον ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος γνώριζε ότι το δικηγορικό του γραφείο προώθησε διψήφιο αριθμό πολιτογραφήσεων, που αφορούσαν και πολιτογραφήσεις συζύγων και εξαρτώμενων τέκνων.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο να συνειδητοποιήσει την κρίσιμη περίοδο την οποία διέρχεται η οικονομία συνεισφέροντας θετικά και όχι εκβιαστικά.

Σε σύγχυση και αμηχανία του υπουργού οικονομικών, αναφέρεται ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας στον κ. Πετρίδη.

Δήλωσε συγκεκριμένα, ότι δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο, δεν ασκεί την δικηγορία και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτογράφηση.
 
«Δεν είμαι εγώ που έχω κάνει αναφορά στον ρόλο του Υπουργού αλλά ο κ. Συλλούρης, στο επίμαχο βίντεο του ‘Al Jazeera’, καθώς και ο Γενικός Ελεγκτής στο πόρισμα για τους 5 φακέλους που του επέτρεψαν να ελέγξει», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας «τη σημερινή ομολογία του κ. Πετρίδη, ότι δηλαδή έδωσε οδηγίες για επίσπευση αιτήσεων».

Θέτει παράλληλα τα ερωτήματα «που βρήκε την αρμοδιότητα ο κ. Πετρίδης να επισπεύδει αιτήσεις που δεν πληρούσαν τα επενδυτικά κριτήρια με βάση τον νόμο», θυμίζοντας ότι με βάση τη «Χάρτα Δεοντολογίας» της ίδιας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, απαγορεύεται σε Υπουργούς να δείχνουν την όποια διάκριση αναμεταξύ πολιτών. Επίσης, θέτει το ερώτημα «πως ακριβώς θεωρεί ο κ. Πετρίδης πως στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει διαφάνεια, όταν αυτά που έκανε τα γνώριζε μόνο ο ίδιος και η γραμματέας του;»

Σημειώνει παράλληλα, ότι παραμένει η πρόκληση του ΔΗΚΟ να δώσουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων και έτσι να φανεί ποιοι προωθούσαν τις πολιτογραφήσεις και με ποιο τρόπο, ρωτώντας «γιατί φοβούνται τόσο πολύ;».

Σε γραπτή απάντηση προς τον κ. Παπαδόπουλο προέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κατηγορώντας τον κ. Παπαδόπουλο ότι εξαπολύει συνεχώς επικρίσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τώρα ο ίδιος λέει ότι δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο.

Με αφορμή τη δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου ότι δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο και δεν ασκεί δικηγορία, ο κ. Κούσιος σε γραπτή απάντησή σημειώνει ότι «διερωτάται κανείς, μόνο όταν πρόκειται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεωρούν κάποιοι ότι ασκεί δικηγορία και έχει σχέσεις με δικηγορικό γραφείο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι  από την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα του πρώην δικηγορικού του γραφείου;».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΗΣΥ, που απευθύνεται στον κ. Παπαδόπουλο. «Αν δεχτούμε τη διαβεβαίωση σας ότι ως Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχετε καμία σχέση με το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος» τότε γιατί κατηγορείτε καθημερινά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το πρώην δικηγορικό του γραφείο;», ρωτά ο ΔΗΣΥ.

Μ.Χ.