You are here

Ο Ντενκτάς έφραξε το δρόμο στο ΚΕΒΕ

14/01/2002 15:23
Το καθεστώς Ντεκτάς δεν επέτρεψε σε αντιπροσωπεία του κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου να περάσει στα κατεχόμενα. Το ΚΕΒΕ είχε προσκληθεί από το αντίστοιχο τουρκοκυπριακό επιμελητήριο για να συμμετάσχει σε εργασίες της γενικής τους συνέλευσης.

Οι αρχές του ψευδοκράτους αξίωσαν από τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΕΒΕ να υπογράψουν αίτηση εισόδου στα κατεχόμενα, πράγμα το οποίο απορρίφθηκε από τα μέλη της ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας. Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης, επέκρινε την ενέργεια του καθεστώτος Ντεκτάς, πρόσθεσε όμως ότι οι προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων θα συνεχιστεί και εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που το ψευδοκράτος αξιώνει από την αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ να συμπληρώσει με αυτό τον τρόπο σχετική αίτηση για να περάσει στα κατεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι όταν το καθεστώς Ντεκτάς έκλειγε την είσοδο στο ΚΕΒΕ την ίδια ώρα ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το κυπριακό Άλβαρο Ντεσότο, συζητούσε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τρόπους εξεύρεσης λύσης του κυπριακού προβλήματος.