You are here

Όλο το Εθνικό Συμβούλιο στη Χάγη

05/03/2003 14:35
Νέα συνεδρία του σώματος το Σάββατο

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα συνοδεύσουν το πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δύσκολη αποστολή του στη Χάγη και δεν αποκλείεται στην αποστολή να είναι και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την πολύωρη συνεδρία του Σώματος το οποίο συνήλθε και εξέτασε στην ολότητα του το σχέδιο Άναν. Επίσης ανταλλάγησαν απόψεις σε σχέση με την απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, το ερχόμενο Σάββατο. Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι έγινε μία ευρεία ανταλλαγή απόψεων ενόψει των τελευταίων εξελίξεων και της πρόσκλησης του ΓΓ των ΗΕ, στη Χάγη στις 10 Μαρτίου. Τα μέλη του Σώματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εξέφρασαν καταρχήν απόψεις και θα συνεχίσουν τη συζήτηση σε νέα συνεδρία το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, μετά και την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Αθήνα. Αποφασίστηκε επίσης, τα μέλη του Εθνικού να συνοδεύσουν τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στη Χάγη.

Το ερχόμενο Σάββατο το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να πάρει οριστικά απόφαση για το ναι ή το όχι της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Χάγη, αναφορικά με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, θέμα το οποίο έθεσε ο Κόφι Άναν. H όποια απόφαση θα παρθεί μετά από συνεννόηση με την Αθήνα, αφού θα έχει πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.