You are here

Πάει Στρασβούργο ο ΠτΔ

10/12/2018 15:41

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο, όπου την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα Το Μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στην έδρα του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια, (στις 11 ώρα Κύπρου), στην παρουσία και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ, και των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί ερωτήσεις από τους Ευρωβουλευτές.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Ταγιάνι, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα απονείμει το Βραβείο Ζαχάροφ στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοφ.

Μετά την τελετή απονομής του Βραβείου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Στρασβούργο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Από το Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.