You are here

Παραιτήθηκε η Ακκελίδου

26/11/2004 17:05

• Κρίθηκε ένοχη


Η Υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου υπέβαλε το μεσημέρι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της μετά την απόφαση του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να την κρίνει «πέραν από κάθε λογική αμφιβολία» ως ένοχη, για το αδίκημα της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Η δικαστική διαδικασία αφορούσε υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών από νεαρό ελληνοκύπριο.

Την απόφαση του Δικαστηρίου ανέγνωσε, στην παρουσία της Υπουργού Υγείας, της κατηγορούσας αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Ανώτερος Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Νικόλαος Σάντης.

Ακολούθως η κ, Ακκελίδου μετέβη με το ιδιωτικό της όχημα συνοδευόμενη από το σύζυγο της Ανδρέα Ακκελίδη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο η οποία κράτησε μία περίπου ώρα. Εξερχόμενη του προεδρικού η κ. Ακκελίδου προέβη στην εξής δήλωση: «Υπέβαλα την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς το Δικαστήριο έκρινε τη διαδικασία που ακολούθησα λανθασμένη κάτι που και εγώ έχω ήδη παραδεχθεί από την πρώτη στιγμή».

«Η απόφαση του Δικαστηρίου, την οποία σέβομαι απολύτως, δεν ακυρώνει τις καλές μου προθέσεις, ούτε αναιρεί την ουσία του θέματος. Και η ουσία του θέματος είναι ότι υπάρχει ανάγκη αύξησης της ευαισθησίας όλων, γύρω από τα θέματα της καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών και της επανένταξης των απεξαρτημένων ατόμων».

Η Ακκελίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου καθώς και τους συναδέλφους μου Υπουργούς για τη συνεργασία μας».

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του δήλωση για την παραίτηση της κ. Ακκελίδου ανέφερε: «Έχω αποδεχθεί την παραίτηση που μου έχει υποβάλει η Υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου. Ανεξάρτητα από τις διάφορες απόψεις και εκτιμήσεις που ο καθένας από εμάς μπορεί και δικαιούται να έχει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία και σε ένα κράτος δικαίου οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι πάντοτε σεβαστές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως θέλει και δημοσίως να ευχαριστήσει «τη φίλη και συνεργάτιδα Ντίνα Ακκελίδου για την άψογη συνεργασία μας, το εγνωσμένο ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, την εργατικότητα και την ανιδιοτέλειά της, καθώς και για το έργο που έχει επιτελέσει ως Υπουργός Υγείας, το οποίο κρίνω ως ουσιαστικό και δημιουργικό». «Εκφράζω για μια ακόμα φορά τα αισθήματα γνήσιας εκτίμησης, αγάπης και σεβασμού προς τον άνθρωπο και πολιτικό Ντίνα Ακκελίδου».