You are here

Περδίκης: «Μυρίζουν» ρουσφέτι οι διορισμοί στο προεδρικό

17/11/2018 07:00

Οι θέσεις στο προεδρικό πρέπει να είναι όλες οργανικές με βάση συγκεκριμένο σχέδιο υπηρεσίας, αναφέρει ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις στη StockWatch εξέφρασε την άποψη ότι «οι διορισμοί εκτάκτων και σε απόσπαση μυρίζουν ρουσφέτι και ικανοποίηση των φίλων και γνωστών».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη βουλή ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά από ερώτηση του κ. Περδίκη, συνολικά 109 άτομα εργοδοτούνται στην προεδρία και το προεδρικό μέγαρο οι 20 εκ των οποίων είναι με απόσπαση.

Από τους 89, τα 37 άτομα εργοδοτούνται σε μόνιμη βάση, οι 52 ορισμένου και αορίστου χρόνου και οι άλλοι 20 σε απόσπαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, από το μόνιμο προσωπικό οι τρεις είναι διοικητικοί λειτουργοί και μια ανώτερη γραμματειακός λειτουργός. Άλλοι επτά είναι γραμματειακοί λειτουργοί και είκοσι δύο βοηθοί γραμματειακοί λειτουργοί. Επίσης υπάρχει και ένας τηλεφωνητής Α'.

Οι 52 αορίστου χρόνου

Από τους 52 εργοδοτούμενους ορισμένου και αορίστου χρόνου, αναφέρεται ότι, 16 άτομα είναι γενικό διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό, 35 άτομα είναι έκτακτοι ανθρωπολόγοι και άλλοι επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στη διερευνητική επιτροπή για τους αγνοούμενους και ένα άτομο είναι έκτακτος σύμβουλος επιτρόπου προεδρίας.

Σε απόσπαση 20 άτομα

Επιπλέον με βάση τα στοιχεία της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας στις 10/10/2018, στην προεδρία και προεδρικό μέγαρο υπηρετούν με απόσπαση 16 άτομα συν ακόμη 4 άτομα από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Τα εννέα τμήματα που συνθέτουν το προσωπικό της προεδρίας και του προεδρικού μεγάρου είναι η διοίκηση προεδρίας, το γραφείο επιτρόπου προεδρίας, το γραφείο επιτρόπου περιβάλλοντος, το γραφείο επιτρόπου εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων, το γραφείο επιτρόπου ισότητας των φύλων, το γραφείο διαπραγματευτή, το γραφείο εκπροσώπου Ε/Κ κοινότητας στη διερευνητική επιτροπή για τους αγνοούμενους, η υπηρεσία αγνοουμένων και η υπηρεσία ανθρωπιστικών θεμάτων.

Της Ηρώς Ευθυμίου