You are here

Προδρόμου: Stop στην αντιπαράθεση με ΑΚΕΛ

21/05/2019 15:58

H κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να συνεχίσει την αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι τα όσα έχει πετύχει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ Προδρόμου είπε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση που ευνοεί τη μηδενιστική κριτική του ΑΚΕΛ. Αφήνουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να αποκαλεί την ανάπτυξη, την απασχόληση και τα έργα, ‘φούσκες’».

«Η δική μας απάντηση όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση είναι τα όσα έχουμε επιτύχει, τα όσα έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια που μιλούν από μόνα τους και διαψεύδουν τον μηδενισμό τους», τόνισε.

Την ίδια ώρα, όμως, συνέχισε, «πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την εκλογή Προέδρου έχει αποφασίσει μόλις πριν από 14 μήνες το 56%».

«Η Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ξανά την ανάγκη για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, μαζί με τις επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες, στέλνει ένα θετικό μήνυμα για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη», σημείωσε.

«Ένα θετικό μήνυμα απέναντι σε εκείνους, όπως το ΑΚΕΛ, οι οποίοι με τον ίδιο τρόπο που είναι άρνηση στο εσωτερικό και για την ανάπτυξη της χώρας μας, είναι εξίσου άρνηση για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές, με ένα συγκεκαλυμμένο αντιευρωπαϊσμό», πρόσθεσε.

Κεντρικός άξονας της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ενεργός συμμετοχή στα ευρωπαϊκά δρώμενα και η στήριξη μιας ενωμένης και ισχυρής Ε.Ε. που προχωρά μπροστά.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε την άγονη αντιπαράθεση. Την Κυριακή επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι απέναντι στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές πολιτικές».

«Ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι αυτοί που μάχονται και προσπαθούν για μια καλύτερη Ευρώπη και ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι συνεχώς αντιστρατεύονται τις ευρωπαϊκές πολιτικές με διάφορα προσχήματα», κατέληξε.