You are here

ΠτΔ: Να διασωθεί η αξιοπιστία Κύπρου και Ευρώπης

29/09/2020 21:29

 

Αυτό που θα επιδιώξουμε στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «είναι να διασωθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια τόσο της Ευρώπης, των Ευρωπαίων πολιτών όσο και της Κύπρου τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Πάρκο «Λούης Καριόλου» τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν εκτιμά πως είναι κρίσιμο το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και αν έχουν διαφοροποιηθούν οι συνθήκες, είπε ότι «δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να διασωθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια τόσο της Ευρώπης όσο και των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία για να δώσει και αυτή συγκατάθεση για κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις και αυτοσκοπός είναι να υλοποιηθεί επιτέλους η επικράτηση αυτού που οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς εάν είναι εις γνώσην της Λευκωσίας κάποιες φόρμουλες που επεξεργάζεται η προεδρία της ΕΕ και θα επιβάλει εφόσον η Τουρκία δεν συμμορφωθεί, είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι ανάλογο.