You are here

Ρολάνδης – ΑΗΚ - Hellas Sat

06/08/2002 17:41
Υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι οικονομικά βιώσιμη η συμμετοχή της ΑΗΚ στο κεφάλαιο της εταιρείας Hellas Sat η οποία θα χρησιμοποιήσει δορυφόρο για τις τηλεπικοινωνίες, το υπουργείο Εμπορίου θα παραπέμψει σχετική πρόταση προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου περί το τέλος αυτού του μήνα.

Στον υπουργό Νίκο Ρολάνδη παραδόθηκε μελέτη βιωσιμότητας αυτού του εγχειρήματος, ενώ μέσα σε αυτή την εβδομάδα αναμένει κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες προτού παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Όπως δήλωσε ύστερα από συνάντηση που είχε με το πρόεδρο του ΔΣ της ΑΗΚ Γιώργο Γεωργιάδη και τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, υπεύθυνο της εταιρείας Hellas Sat, ο κ. Ρολάνδης τόνισε ότι προτού οδηγηθεί το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο «πρέπει εμείς εδώ στο Υπουργείο να βεβαιωθούμε ότι αυτό το εγχείρημα είναι βιώσιμο για την ΑΗΚ και ότι αποτελεί ένα καλό άνοιγμα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών». Προσθέτοντας ότι η Hellas Sat θα χρησιμοποιήσει δορυφόρο για τις τηλεπικοινωνίες που θα εκτοξευθεί περί το τέλος αυτού του έτους ή αρχές του επόμενου έτους.

Στο κεφάλαιο της Hellas Sat μετέχουν ήδη ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) με ποσοστό 25% και γίνεται λόγος για συμμετοχή της ΑΗΚ με ποσοστό 25%. Οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι μικρές, όπως για παράδειγμα της Τράπεζας Αναπτύξεως με ποσοστό 6%-7%.

«Θέλουμε να συμπληρωθεί ο κατάλογος και των άλλων μετόχων για να ξέρουμε πώς προχωρεί αυτή η εταιρεία», πρόσθεσε ο κ. Ρολάνδης διευκρινίζοντας ότι στο παρόν στάδιο δεν έχει μελετήσει όλα τα στοιχεία, αποφεύγοντας να πάρει θέση κατά πόσο το Υπουργείο θα συναινέσει γι΄ αυτή τη συμμετοχή της ΑΗΚ.