You are here

Σε αναμονή για λήψη αποφάσεων οι Οικολόγοι

06/02/2023 12:02

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα καθορίσει την επόμενη κίνηση στη σκακιέρα για το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοπέμπτου, ανέφερε ότι το κίνημα θα αναμένει μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας «κρούση» από τους δύο εναπομείναντες του πρώτου γύρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Έπειτα, η πολιτική επιτροπή του κινήματος αναμένεται να συνέλθει προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του κινήματος για την επόμενη Κυριακή των εκλογών.

«Θα αναμένουμε μέχρι το μεσημέρι τις επαφές που θα γίνουν και μετά θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή για να συζητήσει τα δεδομένα, που θα αποφασίσει αν επιβάλλεται να συγκαλέσει Εκλογική Συνδιάσκεψη για να τεθούν ενώπιον της οι δύο επιλογές»,  είπε ο κ. Θεοπέμπτου.

Σημείωσε, ότι εάν η πολιτική επιτροπή του κινήματος κρίνει αναγκαία την σύγκληση και της εκλογικής συνδιάσκεψης, τότε η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Από την συνδιάσκεψη, σε περίπτωση που λάβει χώρα, θα αποφασισθεί και η θέση του κινήματος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με είτε στήριξη στον έναν εκ των δύο με είτε απόφαση για ψήφο κατά βούληση, όπως διατήρησε για τον πρώτο γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη κάποιοι βουλευτές του κινήματος υποστήριξαν ανοικτά υποψήφιους, όπως οι Έφη Ξάνθου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και ο Σταύρος Παπαδούρης τον Νίκο Χριστοδουλίδη.