You are here

Σημαντικές επαφές ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον

22/03/2019 11:17

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο, Σάββατο, για την Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές και συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γερουσιαστές και Μέλη του Κογκρέσου.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών του κ. Χριστοδουλίδη στην αμερικανική πρωτεύουσα αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η πορεία υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης, κατόπιν πρόσκλησης, στο ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) που πραγματοποιείται στις 24-26 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να συμμετάσχει ως ομιλητής σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θετικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ειδικότερα μέσω του δικτύου μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει από κοινού με την Ελλάδα και χώρες της περιοχής.

Ο Υπουργός θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον την προσεχή Τρίτη.