You are here

Σήμερα η απάντηση της Τ/κ πλευράς στον Κόφι Άναν;

05/12/2002 09:39
Την απάντησή της στο ΓΓ του ΟΗΕ επιδίδει σήμερα και η Tουρκοκυπριακή πλευρά. Όπως μεταδίδεται από τη Νέα Υόρκη, η τουρκική πλευρά ειδοποίησε χθες αργά το απόγευμα τη Γραμματεία του ΟΗΕ ότι θα επιδώσει σήμερα την πολυσέλιδη απάντηση του Ραούφ Ντενκτάς στην επιστολή Άναν.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, που ως αργά χθες βράδυ περίμεναν την απάντηση του κ. Ντενκτάς.

Πάντως στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, γίνεται λόγος θεατρινίστικης μετάβασης του Ντενκτάς στο νοσοκομείο, ο οποίος εισήχθη το μεσημέρι υποτίθεται με πρόβλημα υγρού στους πνεύμονες και εξήλθε το απόγευμα της ιδίας ημέρας. Διπλωμάτες χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφεραν ότι η χθεσινή μετάβαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη στο νοσοκομείο «έγινε με θεατρικό τρόπο» και με στόχο να δικαιολογήσει τη νέα κωλυσιεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Κληρίδης παρέδωσε χθες στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, περουβιανό διπλωμάτη Άλβαρο Ντε Σότο, τις απαντήσεις της E/κ πλευράς αλλά με την ένδειξη ότι θα πρέπει να μελετηθούν αφού πρώτα διαβιβάσει και τις δικές της απαντήσεις και η T/κ πλευρά.