You are here

Στενότερη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας για προκλήσεις

12/05/2022 10:58

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για αντιμετώπιση των προκλήσεων που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι προκλήσεις και οι λύσεις είναι «απολύτως ταυτόσημες».

«Ζούμε σε περίεργες εποχές δύσκολες εποχές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα του πρώτου Επιχειρηματικού Φόρουμ Αμμοχώστου.

Όπως είπε, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εξετάσουν την 24η Φεβρουαρίου «ως ένα σημείο τομής της ευρωπαϊκής ιστορίας και του κόσμου, που δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για στενότερη συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου, διότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι ο καθένας μόνος τους».

Όπως είπε, οι προκλήσεις είναι απολύτως κοινές και οι λύσεις που υπάρχουν είναι απολύτως ταυτόσημες.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο ίδιος θαυμάζει την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικότερα την πολύ ταχύτερη έξοδο της Κύπρου από την κρίση του 2013, σε σύγκριση με την βραδύτερο πρόοδο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας σταθερά δημόσια οικονομικά γερές, όπως είπε, οικονομικές προοπτικές, χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού κα ανταγωνιστική οικονομία.

«Άρα έχουμε πολλά να διδαχθούμε και να ακολουθήσουμε στην Ελλάδα», πρόσθεσε.