You are here

Στην Αθήνα η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη

18/01/2022 16:27

Στην Αθήνα μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνση τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Με το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεχτός σε ξεχωριστές συναντήσεις από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου.