You are here

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο ΠτΔ

23/03/2021 12:44

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα, για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ελληνική Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει, επίσης, την Κυπριακή Δημοκρατία και στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει την 25η Μαρτίου, στην Αθήνα, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και με ξένους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, αύριο, 24 Μαρτίου, στις 11.45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίον στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 12.30 μμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου.

Στις 5.15 μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον νέο Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Ελληνικής Κυβέρνησης για να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Στις 6.15 μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου εκτίθενται, ανάμεσα σε άλλα, έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Στις 8 μμ αύριο, Τετάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμή των ηγετών κρατών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στις 25 Μαρτίου, στις 10 πμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Αμέσως μετά την παρέλαση, τόσο η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και οι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών, περιλαμβανομένου του Προέδρου Αναστασιάδη, θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις.