You are here

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο ΥΠΕΞ

10/06/2021 11:30

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, MED7, που φιλοξενείται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πριν από την Άτυπη Υπουργική Συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον κ. Δένδια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης και του συνεχούς συντονισμού Λευκωσίας – Αθήνας, και σε αυτή αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει σημαντικών συναντήσεων και επαφών που αναμένεται να λάβουν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Med7, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης οι αρμόδιοι για Ευρωπαϊκά θέματα Υπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση της πανδημίας, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το μεταναστευτικό και η αναδιαμόρφωση του χώρου Schengen, ως επίσης οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας της Συνόδου, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 12:45).