You are here

Στην Κύπρο αύριο ο Νίκος Δένδιας

20/07/2021 12:52

Στην Κύπρο θα βρεθεί την Τετάρτη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις των δύο Υπουργών Εξωτερικών, γύρω στις 14:00.

«Η επίσκεψη αυτή, μία μέρα μετά τη συμπλήρωση 47 ετών από την τουρκική εισβολή, εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, ήτοι μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί ο στενός συντονισμός σχετικά με την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς», τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο στο Ισραήλ, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο ομόλογό του Yair Lapid. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλους τους τομείς, τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.