You are here

Στην Ουάσιγκτον ο Χριστοδουλίδης

12/07/2014 10:51
Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου μεταξύ 15 και 17 Ιουλίου θα είναι ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και θα συμμετάσχει σε ομογενειακή εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει στο 30ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ενώ σε χωριστές συναντήσεις του θα ενημερώσει μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για θέματα που αφορούν το νέο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις 15 Ιουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κρίστοφερ Σμαρτ και με την Αρμόδια για θέματα Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας στο Γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Κριστίνα Μπομπράου.

Την ίδια μέρα θα συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ενεργειακή Διπλωματία Έιμος Χοκστάιν και στις 17 του μηνός θα έχει συνάντηση με τη Βοηθό Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία Αμάντα Σλοάτ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει η ομογένεια στην Ουάσινγκτον, στην παρουσία Αμερικανών Γερουσιαστών και άλλων αξιωματούχων την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στο κτήριο του Καπιτωλίου.

Κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης, τους οποίους θα ενημερώσει για θέματα που αφορούν την περιφερειακή ειρήνη, με επίκεντρο τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιστρέφει στην Κύπρο, την Παρασκευή, 18 Ιουλίου.