You are here

Τεράστιες προοπτικές από τη συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ

07/12/2021 10:08

Η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ έχει γεωστρατηγική σημασία, δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για τις δυο χώρες, τους λαούς τους και την περιοχή, και εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια, έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του Ισραήλ, το οποίο υπέγραψε την Τρίτη το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ιερουσαλήμ, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Isaac Herzog. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών, στο οποίο έγραψε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για μια επιτυχή, καρποφόρα θητεία στον 11ο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, τον καλό μου φίλο Issac και διαβεβαιώνω για τη σταθερή μου προσήλωση στη συνέχιση της συνεργασίας μας, με στόχο να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ».

Μιας συνεργασίας, πρόσθεσε, «με γεωστρατηγική σημασία και με τεράστιες προοπτικές για τις χώρες μας, για τους λαούς μας και για την περιοχή, και που εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια».

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στους οικογενειακούς δεσμούς που έχει ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ με την Κύπρο, αφού οι πρόγονοι του σχετίζονται στενά με το νησί.