You are here

Τη Δευτέρα η συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ

08/01/2021 18:21

Τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αντόνιο Γκουτέρες για την προετοιμασία σύγκλησης άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό με σύνθεση 5+1.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, στις 1030.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει επιστολή για το Κυπριακό στον ΓΓ του ΟΗΕ με συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της πρωτοβουλίας του κ. Γκουτέρες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενό της από το ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας ανέφερε ότι στην επιστολή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «διαβιβάζει μια σειρά από προτάσεις, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού περιβάλλοντος και που ενδυναμώνουν την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, ενόψει της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο κ. Γκουτέρες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ανταποκρινόμενος στην έκκληση του ΓΓ προς αυτό το σκοπό».

Στο μεταξύ, όπως έχει μεταδοθεί από τα κατεχόμενα η κ. Λουτ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ επίσης τη Δευτέρα, στις 14.30.