You are here

Υπ. Εξωτερικών: Χωρίς συνοχή και οργάνωση η εξωτερική ανάπτυξη

26/09/2002 13:05
Στην παραδοχή ότι χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, συνοχή, αλλά και εγρήγορση στον τομέα της εξωτερικής ανάπτυξης προκειμένου η Κύπρος, σε συνεργασία με την Ελλάδα, να προωθήσει πρόγραμμα ανάπτυξης στο χώρο της Μέσης Ανατολής, προέβη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Κασουλίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι επιβάλλεται αναθεώρηση των μεθόδων με τις οποίες η Κύπρος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως ανεπτυγμένη χώρα, θέτοντάς τις «σε μια οργανωμένη βάση, η οποία θα βοηθήσει ταυτόχρονα και την εξωτερική μας πολιτική αλλά και την εξωτερική δραστηριότητα του δικού μας ιδιωτικού τομέα».

Η Κύπρος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι παρούσα σε πολλές δραστηριότητες του εξωτερικού όπως τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, σημειώνοντας όμως ότι αυτό γίνεται από διάφορα υπουργεία. «Χρειάζεται περισσότερη συνοχή, οργάνωση και εγρήγορση», είπε, προσθέτοντας ότι η Δημοκρατία σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, θα εργαστεί παίρνοντας τα ελληνικά πρότυπα και παραδείγματα, για να οργανώσει ένα αντίστοιχο στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Λοβέρδος με τη σειρά του είπε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεννόηση για κοινή δράση στο χώρο της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων και τόνισε ότι αυτή «προχωράει, προκειμένου η συνεργασία μας να είναι άμεση τον επόμενο καιρό».

Του Κυριάκου Κυριακίδη