You are here

ΥΠΟΙΚ: Αμείλικτο σε όσους φοροδιαφεύγουν

03/10/2003 15:41
Μήνυμα Μάρκου προς άλλους υπουργούς για τις νέες προσλήψεις

Πληρώστε τους οφειλόμενους φόρους, πλέον δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Το μήνυμα του Μάρκου Κυπριανού σαφές, όπως ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίηση σε όσους φοροδιαφεύγουν. «Θα είμαστε σκληροί στην πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν πρόκειται πλέον να δεχθούμε εξαιρέσεις, αυτό το μήνυμα πάει προς όλους, διότι όποιος δεν καταβάλλει τους οφειλόμενους φόρους στην ουσία κλέβει το Κράτος».

Ο κ. Κυπριανού που απαντούσε σε ερώτηση για την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης και τιθάσευσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, τόνισε πως έμφαση θα δοθεί: Πρώτον και βασικότερο, στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Πολύ σύντομα, πρόσθεσε το ΥΠΟΙΚ θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο και τη βουλή πρακτικά, νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προς την κατεύθυνση της είσπραξης των οφειλομένων φόρων. Είπε ακόμη, πως πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης στη βουλή του Προϋπολογισμού του 2004, θα κατατεθεί και το σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΟΙΚ.

Δεύτερον, έμφαση θα δοθεί στην αύξηση των κρατικών εσόδων, η οποία όπως είπε ο κ. Κυπριανού θα προέλθει από την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων, με την παράλληλη, προγραμματισμένη αύξηση στα τέλη των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών. Διευκρίνισε ακόμη, ότι το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος δεν έδινε περιθώριο για αναστολή της εφαρμογής της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου και των τσιγάρων.

Συμπληρωματικός για νέες προσλήψεις και δημ. έλλειμμα

Όσον αφορά τα κονδύλια για το συμπληρωματικό προϋπολογισμό για νέες προσλήψεις, ο κ. Κυπριανού είπε, απαντώντας σε ερώτηση της Stockwatch, πως τα σχετικά κονδύλια έχουν συνυπολογιστεί στο δημοσιονομικό έλλειμμα, προσθέτοντας με νόημα και με αποδέκτες κυρίως τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση πως, «εάν χρειαστεί να γίνουν αυξήσεις σε αριθμό προσωπικού, αυτές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τις προβλέψεις στο δημοσιονομικό έλλειμμα».

Σημείωσε επίσης ότι «η μείωση του ελλείμματος είναι βασική παράμετρος σε όλη την πολιτική του κράτους».

Του Κυριάκου Κυριακίδη