You are here

Κεραυνός: Το 2007 παραμένει στόχος για ΟΝΕ

09/06/2004 10:04
Ο στόχος για ένταξη στην ΟΝΕ το 2007 παραμένει, ανέφερε εμφατικά πριν από λίγο σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός. Η παρούσα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, υπέβαλαν συνολικά 3 οικονομικά προγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν, ανέφερε ο υπουργός.

«Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος», ανέφερε ο υπουργός, είναι η αξιοπιστία, προσθέτοντας, ότι αν με τη συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων, κριθεί ότι θα πρέπει ο στόχος να μετατεθεί, τότε θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση και όχι τώρα. Προς το παρόν, είπε, δεν πρέπει να κάνουμε τις Κασσάνδρες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να ασκήσει μερισματική πολιτική στους ημικρατικούς οργανισμούς ΑΤΗΚ και ΑΗΚ ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη το κράτος έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες και δικαιούται οικονομικό όφελος. Με την απελευθέρωση των αγορών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού, είπε ο υπουργός, οι δύο οργανισμοί έχουν πλέον πάψει να είναι μη κερδοσκοπικοί.

Σ.Ο.