You are here

ΔΗΣΥ: Φορολογική επίθεση από την κυβέρνηση (1)

19/01/2004 14:12

Φορολογική επίθεση κατά παντός πολίτη και κατά παντός εισοδήματος με δικαιολογία την κάλυψη των ελλειμμάτων έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Δημοκρατικό Συναγερμό. Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την οικονομία και καταφεύγει στις εύκολες λύσεις της επιβολής νέων φόρων, στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, με αποτέλεσμα ο πολίτης να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια χιονοστιβάδα αυξήσεων και φόρων, που πλήττουν το βιοτικό του επίπεδο.

«Σήμερα ο πολίτης βλέπει το εισόδημα του να εξανεμίζεται και την κυπριακή οικονομία να εισέρχεται σε περιπέτειες», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση επιμένει σε οικονομικές προσεγγίσεις με ιδεολογικό χαρακτήρα, οι οποίες δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και ακολουθεί όπως είπε μια πολιτική υπέρ του «μεγάλου κράτους».

Πλαισιούμενος από τον πρώην Υπουργό Εμπορίου, Νίκο Ρολάνδη και τον Αναπληρωτή Επίτροπο Οικονομικών του ΔΗΣΥ για την οικονομία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ακολουθεί μια πλήρως αντιλαϊκή, καθαρά συντηρητική και χωρίς έμπνευση και όραμα. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Νίκος Ρολάνδης χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική της κυβέρνησης για επιδότηση σε πολύ μικρό μέρος του κοινωνικού συνόλου, του πετρελαίου θέρμανσης, και υποστήριξε πως η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το διυλιστήριο εφτά χρόνια πριν από την καθορισμένη ημερομηνία θα κοστίσει τελικά 150 εκατομμύρια δολάρια (σε εφτά χρόνια), ποσό το οποίο όπως είπε θα επιβαρύνει τον κυπριακό λαό.

Από την πλευρά του ο Ιωσήφ Ιωσήφ, ανέφερε πως σύμφωνα με τις προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οικονομία μπορεί να ανακάμψει χωρίς να επηρεαστεί η ευημερία των πολιτών, εάν μεταξύ άλλων: Η κυβέρνηση υιοθετήσει τη μετοχοποίηση ημικρατικών οργανισμών χωρίς το κράτος να χάνει τον έλεγχο, σε αυτοχρηματοδότηση έργων ανάπτυξης, συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και ξεκαθάρισμα εκκρεμοτήτων για έκδοση τίτλων σε οικοδομές στις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τίτλοι λόγω κάποιων παρατυπιών.

Του Κυριάκου Κυριακίδη