You are here

Π. Προδρόμου: Τότε εκβίαζαν, τώρα κριτικάρουν, μετά τι;

05/11/2003 16:07
Δριμεία κριτική ασκεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου ότι το θέμα του δημοσιονομικού ελλείμματος κατεξοχήν είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος «πολύ εύκολα ξεχνά ότι εκτός της επίδρασης της διεθνούς κακής συγκυρίας και κρίσης, κατά τα λοιπά, το αυξημένο έλλειμμα για το 2003 οφείλεται», σημειώνει ο κ. Προδρόμου «στην πολιτική εκείνων που καλούσαν το κράτος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι οι σημερινοί του εταίροι στην κυβέρνηση», προσθέτει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, «οι οποίοι, με την υποστήριξη τότε και του ΔΗΚΟ, εκβίασαν από τον υπουργό Οικονομικών υπερβάσεις στη Φορολογική Μεταρρύθμιση της τάξης τουλάχιστον των £80 εκ.».

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι, δυστυχώς, εκείνη η αντιπολίτευση που ήθελε «να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη του κράτους», όντας πλέον κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει και απλώς αρκείται να… ψέγει την προηγούμενη κυβέρνηση», υποστηρίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου. Καταλήγοντας, αναφέρει πως η προσέγγιση του Προέδρου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Όταν δε φαίνεται να συνειδητοποιεί τις ολέθριες υπερβάσεις που επέβαλε η χθεσινή αντιπολίτευση» υπογραμμίζει, «τότε πώς να περιμένουμε από την κυβέρνησή του μια σωστή δημοσιονομική πολιτική;».