You are here

Στο χορό της αντιπαράθεσης για την οικονομία μπήκε και ο Χριστόφιας

10/06/2003 21:06
Στη χορό της αντιπαράθεσης για τα δημόσια οικονομικά μπήκε και ο πρόεδρος της βουλής και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος υποστήριξε ότι είναι σαφές, κατά την έκφραση του, πως δεν έγινε ορθή χρήση των δημόσιων οικονομικών από την προηγούμενη κυβέρνηση και αναφορικά με αυτή τη διαχείριση ο Υπουργός Οικονομικών, είπε, πρόκειται να δώσει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία.

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς που έδωσε στον ίδιο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, αποκαλώντας τον "μέγα κυβερνήτη" και το ΑΚΕΛ "δογματικό κόμμα", ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως το ΑΚΕΛ είναι μέρος της κυβέρνησης και μαζί με τις άλλες δυνάμεις και τη δουλειά που έκαναν κατάφεραν να παραμερίσουν την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Οι δηλώσεις Χριστόφια έγιναν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την άφιξή του από το Λονδίνο, όπου είχε μεταβεί για ιατρικές εξετάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Νεοφύτου, με τις οποίες κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την οικονομική ασφυξία των ημικρατικών οργανισμών και πρότεινε στην κυβέρνηση να αρχίσει να εφαρμόζει την μέθοδο ΒΟΤ, προκειμένου να γίνουν έργα, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως "η μέθοδος του κ. Νεοφύτου έχει δοκιμαστεί, την έχει κρίνει ο λαός και ο κ. Νεοφύτου δεν είναι αυτή τη στιγμή Υπουργός". Άρα, συμπλήρωσε, το λιγότερο, "θα πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού, ο οποίος ψήφισε αυτή την κυβέρνηση με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα''. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ''θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της'' και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα την κρίνει θετικά.