You are here

Επεισοδιακή η συνέλευση Τρ. Κύπρου

20/11/2014 09:31
Στην προσωρινή διακοπή των εργασιών της συνέλευσης αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοίκηση της Τράπεζας, υπό το βάρος της μεγάλης έντασης και των μικρών αλλά βίαιων επεισοδίων από κατόχους αξιογράφων και καταθετών της Λαϊκής.

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, που αριθμούν συνολικά γύρω στους 200, εισήλθαν στην αίθουσα της συνέλευσης από παράθυρα, έσπασαν γλάστρες και φώναζαν κατά των αποφάσεων που λήφθηκαν σε βάρος τους.

Ως αποτέλεσμα της χαοτικής κατάστασης που επεκράτησε, οι εργασίες της συνέλευσης διακόπηκαν, επανάρχισαν και μετά διακόπηκαν ξανά εν μέσω των φωνών διαμαρτυρίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν «κλέφτες», «μας πήρατε τα λεφτά από την τζέπη», «μας ξεγελάσατε» και ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους ηρεμήσει και διαβουλεύθηκε μαζί τους σε διπλανή αίθουσα του ισογείου της Τράπεζας, προσπαθώντας να τους πείσει να εγκαταλείψουν ειρηνικά τον χώρο.

Οι εργασίες της συνέλευσης επανάρχισαν στις 9:52πμ, μετά από 20λεπτη διακοπή, με την ανάγνωση των ψηφισμάτων.

Κατά την άφιξη του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στη συνέλευση, προκλήθηκε μικροεπεισόδιο, όταν ο υπουργός κλήθηκε με έντονο ύφος από τους διαμαρτυρόμενους να παρέμβει στις ανακριτικές αρχές για να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τις απομειώσεις των αξιογράφων και καταθέσεων τους.

Ο υπουργός οικονομικών και ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, φυγαδεύτηκαν από το κτίριο.