You are here

Παραιτήσεις ΔΣ ζητούν οι υπάλληλοι Cyta

02/07/2010 17:05
Για «ανεξήγητες πράξεις» ορισμένων μελών του ΔΣ «που δημιούργησαν όλο αυτό το αλαλούμ» στη Cyta, κάνει λόγο με σημερινή ανακοίνωση της η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)]. Η Οργάνωση καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να ζητήσει από τα μέλη του Συμβουλίου που ευθύνονται να παραιτηθούν.

«Είναι πραγματικά με θλίψη και οργή που καθημερινά παρακολουθούμε στα ΜΜΕ να συνεχίζεται με δεκανίκια «δικών» μας ανθρώπων ο διασυρμός του Οργανισμού μας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΠΟΕΤ και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «οι ανεξήγητες πράξεις ορισμένων μελών του Συμβουλίου που δημιούργησαν όλο αυτό το αλαλούμ» επιβεβαιώνει την πάγια θέση της ΕΠΟΕΤ «ότι οι Ημικρατικοί Οργανισμοί δεν αποτελούν λάφυρα εξουσίας των κομμάτων».

«Η σημερινή εποχή δεν προσφέρεται για διορισμό ατόμων που με την όλη συμπεριφορά και ενέργειες τους «προκαλούν», επειδή θεωρούν ότι ξαφνικά απέκτησαν δύναμη και αίγλη» και προσθέτει ότι «αυτοί που με την επιπολαιότητα και αμάθεια τους εγκλωβίζουν ολόκληρα Συμβούλια ή και Οργανισμούς πρέπει να απομονώνονται και να απομακρύνονται αμέσως», προστίθεται.

«Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) αναλογιζόμενη το βάρος της ευθύνης μιας σοβαρής συνδικαλιστικής οργάνωσης καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να ζητήσει από τα μέλη του Συμβουλίου που ευθύνονται να παραιτηθούν» προστίθεται, ενώ επαναφέρεται και η πάγια θέση της Συντεχνίας «για συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στο Συμβούλιο του Οργανισμού όσο και στη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεως».