You are here

Ελεύθερος ο Λ. Κυπριανού

24/10/2002 15:54

ΕΚ: Υπό ειδικό καθεστώς η Global μέχρι τη λήξη της νομικής διαδικασίας


Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Λυκούργος Κυπριανού, μετά τη λήξη του διατάγματος 7ήμερης προσωποκράτησης που του επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Κυπριανού.

Η υπόθεση πάντως, που αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της συνωμοσίας για καταδολίευση εναντίον του Λυκούργου Κυπριανού και των εταιριών L.K. GLOBAL SOFT COM και της L.K. GLOBALSOFT COM EASTERN EUROPE, καθώς και η εξασφάλιση άδειας από την Κεντρική Τράπεζα με ψευδείς παραστάσεις για την εξαγωγή συναλλάγματος, παραμένει ανοικτή και η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται. Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Γενική Εισαγγελία η οποία και θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες, σε ποίους θα απαγγελθούν και ποίο θα είναι το κατηγορητήριο.

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στη Stockwatch, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριος Κληρίδης, δηλώνει ότι θέση της Κεφαλαιαγοράς είναι όπως συνεχίσει να βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς η διαπραγμάτευση των τίτλων της Global στο ΧΑΚ, «ενόσω η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και μέχρις ότου ληφθεί τελεσίδικη απόφαση» με την οποία θα ξεκαθαρίζεται πλήρως το σκηνικό.

Σημειώνεται ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου του ΧΑΚ οι τίτλοι της Global τέθηκαν για 15 μέρες υπό ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

Του Κυριάκου Κυριακίδη