You are here

Ελλαδικό μπλόκο στο κότερο Λυκούργου

06/09/2005 08:49

• Κέρδισαν μισθούς, έχασαν κότερο


Επεκτείνεται ο κλοιός γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του μεγαλομετόχου και CEO της Global Consolidator, Λυκούργου Κυπριανού. Μετά το προσωρινό διάταγμα που εξέδωσε στις 21 Ιουλίου το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, το κυνήγι της περιουσίας του κ. Κυπριανού επεκτάθηκε και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, το κότερο που ανήκει στην King Mazzax Lines Ltd, ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυπριανού, μπλοκαρίστηκε προχθές σε λιμάνι της Ρόδου, μετά από προσωρινό διάταγμα Ελληνικού δικαστηρίου. Το διάταγμα επιδόθηκε στον καπετάνιο του σκάφους την περασμένη Πέμπτη, μετά από αίτημα των δικηγόρων που αντιπροσωπεύουν τους 6 χιλ. μικρομετόχους της AremisSoft. Απαγορεύει τον απόπλουν του κότερου, μέχρι την απόφαση για μονιμοποίηση ή ακύρωση του διατάγματος, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το προσωρινό διάταγμα που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου παγοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Κυπριανού, του δικηγόρου τους Παύλου Μελετίου και άλλων εννέα συνδεδεμένων εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες και η King Mazzax.

Η εταιρεία είναι η ιδιοκτήτρια σκάφους και φέρεται να εκτελεί ναυλωμένες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Οι μικρομέτοχοι της AremisSoft ισχυρίζονται πως η αγορά του σκάφους έγινε με χρήματα που αποτελούν προϊόν καταδολίευσης ενώ οι δικηγόροι των εναγομένων υποστηρίζουν πως έγινε με χρηματοδότηση από χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η τύχη του διατάγματος θα κριθεί στο τέλος του μήνα, αφού η ακρόαση των δύο πλευρών έχει μετατεθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο ενδιάμεσο, το ζεύγος Κυπριανού θα μπορεί να λαμβάνει το μηνιαίο μισθό του κ. Κυπριανού από τη δημόσια εταιρεία, Global Consolidator (£12,600) και το μηνιαίο μισθό της κας Κυπριανού από τη Fable Leisure Entertainment (£1,200), όχι όμως από τη King Mazzax (£12,000 το μήνα), όπως είχε αρχικά ζητηθεί. Η κα Κυπριανού θα μπορεί επίσης να αποσύρει μέχρι £2,000 το μήνα από δωρεά £250,000 που είναι κατατεθημένη σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο κ. Μελετίου θα λαμβάνει το μηνιαίο μισθό του από την Global Consolidator (£5,200).

Οι δικηγόροι του ζεύγους Κυπριανού, Λουκής Παπαφιλίππου και Αλέκος Ευαγγέλου, είχαν αρχικά ζητήσει μερική αποδέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων για κάλυψη μηνιαίων και άλλων εξόδων £26,000. Η τελική διευθέτηση προέκυψε την περασμένη Παρασκευή, μετά από διακανονισμό με το δικηγόρο των μικρομετόχων της AremisSoft στην Κύπρο, Αλέκο Μαρκίδη.

Του Αντώνη Α. Έλληνα