You are here

Ιωαννίδης: Δεν πωλούμε τις επενδυτικές μας

12/04/2007 13:21
• Σημαντικά κέρδη από πώληση μεριδίου της ARD

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί οργασμός εξαγορών των επενδυτικών εταιρειών, το συγκρότημα της Elma Holdings, δεν προτίθεται να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μιλώντας στη StockWatch, o πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Ιωαννίδης, ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένοι να πωλήσουν μερίδιο πέραν του 10%. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πωλήσουμε σε τιμές κάτω της καθαρής μας εσωτερικής αξίας και επιθυμία μας είναι να έχουμε τον έλεγχο του 51% σε όλες τις εταιρείες του συγκροτήματος», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης έβαλε φρένο στη φημολογία που έφερε τη Marfin Popular Bank να επιδεικνύει ενδιαφέρον για εξαγορά της Δωδώνης Επενδυτικής, στην οποία ο ίδιος κατέχει ποσοστό 59%. «Δεν έγινε καμία συζήτηση με τη διοίκηση Ανδρέα Βγενόπουλου», είπε.

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε και για τα οφέλη που αποκόμισε η Elma Holdings από τη διάθεση του 20,4% που κατείχε η εταιρεία στην Aristo Developers προς όφελος της Dolphin Capitals. «Το πραγματοποιηθέν κέρδος που θα συμπεριληφθεί στον ενοποιημένο λογαριασμό αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2007 από την πώληση αυτή, υπολογίζεται να ανέλθει σε περίπου £13 εκ. Επιπλέον, οι άλλες επενδυτικές εταιρείες του συγκροτήματος, Δωδώνη, Jupiter και Stario αποκόμισαν επιπρόσθετα κέρδη £4,5 εκ.», κατέληξε.

Του Σωκράτη Ιωακείμ