You are here

Κ. Λοΐζου: Διαγραμμένη ήδη η επένδυση στη ROC

20/01/2004 16:48
· Στον πλειστηριασμό δύο πλοία της εταιρείας

· «Απλός παρατηρητής» ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας


Στο «σφυρί» βγάζουν οι δανείστριες τράπεζες τα δύο νεότευκτα πλοία της Royal Οlympic Cruises. Ο πλειστηριασμός πλέον θεωρείται δεδομένος, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε ότι κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και των γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για ρύθμιση χρέους ύψους 250 εκ. δολαρίων. Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, «η RΟC ελπίζει τώρα ότι τουλάχιστον θα είναι σε θέση να ναυλώσει τα δύο κρουαζιερόπλοια από το νέο τους ιδιοκτήτη προκειμένου να τηρήσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Αθήνα 2004 για συμμετοχή των πλοίων της στο πρόγραμμα ολυμπιακής φιλοξενίας».

Στη Λευκωσία πάντως, ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας Κωστάκης Λοΐζου (ο οποίος κατέχει το 29% της εταιρείας) δηλώνει «απλός παρατηρητής» στην όλη διαδικασία. Όπως μετέφεραν στη StockWatch άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Λοΐζου, ο επιχειρηματίας «θεωρεί την επένδυση του χαμένη» και «ήδη την έχει διαγράψει από το χαρτοφυλάκιό του». Τονίζουν δε ότι στο παρόν στάδιο ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας, από το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είχε παραιτηθεί πριν από ένα περίπου μήνα.

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Λοΐζου προέβλεψε σε ανύποπτο χρόνο «τη ζημιογόνα πορεία της επένδυσης αυτής» και δρομολόγησε την ανταλλαγή που κατείχε η δημόσια εταιρεία Louis στην ROC με το ξενοδοχείο «Χίλτον». Αυτή η κίνηση, προσθέτουν, είχε ως αποτέλεσμα «να επιβαρυνθεί ο ίδιος το κόστος της επένδυσης και όχι οι επενδυτές της δημόσιας εταιρείας».

Του Γιώργου Αγαπίου