You are here

Λυκούργος: Ζητούν μισθούς και κότερο

09/08/2005 08:55

· Επιδιώκεται «σπάσιμο» του διατάγματος


Μερική αποδέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων ζητούν οι εναγόμενοι στην υπόθεση της AremisSoft για εξυπηρέτηση των τρεχουσών τους αναγκών. Με αίτηση που υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή, οι Λυκούργος και Ερμιόνη Κυπριανού, Παύλος Μελετίου και δύο εταιρείες, η δημόσια Global Consolidator και η ιδιοκτήτρια σκάφους King Mazzax Lines, ζητούν το «ξεπάγωμα» των λογαριασμών τους μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου που θα γίνει η ακρόαση για μονιμοποίηση ή όχι του διατάγματος που δεσμεύει την περιουσία του Λυκούργου Κυπριανού και των συνδεδεμένων προσώπων και εταιρειών του. Το διάταγμα εκδόθηκε μετά από αίτηση των 6 χιλ. μικρομετόχων της αμερικανικής AremisSoft, που μέσω των συνδιαχειριστών του καταπιστεύματος διάλυσης της εταιρείας κατηγορούν τον κ. Κυπριανού για απάτη.

Οι δικηγόροι των πέντε εναγομένων θα βρεθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αύριο το πρωί για να εξηγήσουν τους λόγους που ζητούν την μερική αποδέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ζητούν από το δικαστήριο να επιτραπεί στον κ. Κυπριανού να εισπράττει το μισθό του από τη δημόσια εταιρεία Global Consolidator (£12,600 το μήνα) και να αποσύρει ποσά που είναι αναγκαία για τη διαβίωση της οικογένειάς του. Το ίδιο ζητεί και η γυναίκα του Ερμιόνη, που έχει μηνιαία εισοδήματα από την King Mazzax Lines και από άλλη εταιρεία. Υποστηρίζεται πως τα μηνιαία έξοδα της οικογένειας Κυπριανού ξεπερνούν τις £15 χιλ. ενώ παρατίθεται το ποσό των £8 χιλ. για υπόλοιπα έξοδα.

Με ένορκη δήλωση του λογιστή της Global, οι δικηγόροι του ζητούν επίσης όπως επιτραπεί στην εταιρεία να αποσύρει από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και να εκδίδει επιταγές για να πληρώνει μισθούς (συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του κ. Λυκούργου και του κ. Μελετίου) και να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα που φθάνουν στις £50 χιλ. το μήνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Global «θα αντιμετωπίσει προβλήματα και δυσκολίες στο να συνεχίσει στις εμπορικές της δραστηριότητες και συνήθεις συναλλαγές της», αναφέρει στην ένορκη του δήλωση ο κ. Μελετίου. Ο οικονομικός διευθυντής της Global ζητά να του επιτραπεί η χρήση του προσωπικού του λογαριασμού στον οποίο κατατίθεται ο μισθός του από την εταιρεία.

Τέλος, ζητείται όπως επιτραπεί στην King Mazzax Lines, που είναι ιδιοκτήτρια σκάφους το οποίο ναυλώνει και εργοδοτεί προσωπικό, να χρησιμοποιεί λογαριασμό παρατραβήγματος για πληρωμές τρεχόντων εξόδων της επιχείρησης που ανέρχονται στις £24,100 το μήνα. Σε περίπτωση που συνεχιστεί το διάταγμα, αναφέρει σε ένορκη της δήλωση η κα Κυπριανού, η King Mazzax θα αναγκαστεί να τερματίσει τις δραστηριότητες της.

Α.Ε.