You are here

Ο Φ. Πηλείδης στο ΔΣ Εθνικής Κύπρου

23/02/2012 14:16
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2012, ενέκρινε την εκλογή του κ. Φειδία Πηλείδη, αφενός ως Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Μέλους του ΔΣ, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε και το διορισμό του, ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee) της Τράπεζας, σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος Μέλους ΔΣ, Χριστάκη Παύλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Φειδίας Πηλείδης αποτελεί ένα καταξιωμένο παράγοντα της επιχειρηματικής κοινότητας, χαίρει εκτίμησης και κύρους στους οικονομικούς κύκλους της Κύπρου, χαρακτηριστικά τα οποία εκτίμησε ιδιαιτέρως ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του.

«Κατά γενική ομολογία, άπαντες χρηματοοικονομικοί και τραπεζικοί κύκλοι διαπιστώνουν ότι η Εθνική Τράπεζα με την επιλογή του κ. Φ. Πηλείδη, ενισχύει σημαντικά τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της, όπως απαιτούν οι καιροί και συνιστούν οι θεσμικοί, εποπτικοί φορείς του χρηματοπιστωτικού κλάδου», σημειώνεται.

Ο κ. Φ. Πηλείδης, είναι ευρέως γνωστός για τη θητεία του στην PwC ως Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι 31/12/2011, καθώς και για την Προεδρία που άσκησε επί σειρά ετών στο CIPA, στον Κυπρορωσσικό Σύνδεσμο, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα ο κ. Φ. Πηλείδης είναι Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, ενώ παράλληλα έχει πολυσχιδή και πολύπλευρη δράση στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.