You are here

ΔΕΟΚ: Απαράδεκτη η εμμονή Ορφανίδη για ΑΤΑ

21/04/2008 12:48
Απαράδεχτη και άστοχη χαρακτηρίζει η ΔΕΟΚ την «εμμονή» του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη για διαφοροποίηση του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «δυστυχώς ο διοικητής αρνείται πεισματικά να κατανοήσει το σπουδαίο ρόλο που η ΑΤΑ διαδραμάτισε και διαδραματίζει στο οικονομικό θαύμα της κυπριακής οικονομίας με τη συμβολή του θεσμού στις ομαλές εργασιακές σχέσεις, στην αξιοπρεπή διαβίωση των μισθωτών και γενικότερα στη διαφύλαξη της εργατικής ειρήνης στον τόπο μας».

Η ΔΕΟΚ καλεί το διοικητή της ΚΤ να απευθύνει χρήσιμες νουθεσίες και συμβουλές για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, απευθυνόμενος σε πηγές και αιτίες αλόγιστων αυξήσεων των τιμών, αισχροκέρδειας και μονοπωλιακού ανταγωνισμού που καθορίζει τιμές σε στυλ και μοντέλο καρτέλ.

«Εμείς προειδοποιούμε ότι αυτή η στάση του κ. Ορφανίδη, να βάλλει κατά του θεσμού της ΑΤΑ, μόνο προπομπός και πορεία κοινωνικής και ταξικής αναταραχής μπορεί να είναι, αν τελικά βρει θετική ανταπόκριση και θιασώτες στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία», καταλήγει η ΔΕΟΚ.