You are here

Συναντίληψη ΠΕΟ – ΥΠΕΡΓ για ανταγωνιστικότητα

21/06/2004 19:10
Συναντίληψη μεταξύ ΠΕΟ και υπουργείου Εργασίας στα θέματα ανταγωνιστικότητας, διαπιστώθηκε σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Χρίστου Ταλιαδώρου με την ηγεσία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), υπό τον ΓΓ Πάμπη Κυρίτση. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρέχοντα θέματα τα οποία απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τις εργασιακές σχέσεις, με τον κ. Κυρίτση να επισημαίνει πως «η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να προσεγγισθεί με το φακό της εκμετάλλευσης φτηνού εργατικού δυναμικού».

Συμφωνόντας ο υπουργός Εργασίας, τόνισε πως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, «πρέπει να διασφαλίζεται με βάση την ποιότητα των προϊόντων που παράγονται και των υπηρεσιών που παρέχονται, και όχι με την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων» 'Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, είπε, η οποία συνάδει με τις απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργοδοτικών οργανώσεων''.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της
Οργάνωσης που ηγείται, είναι η κινητοποίηση τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στα πλαίσια των νέων συνθηκών και δεδομένων που δημιουργούνται στο εργασιακό πεδίο με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν η απασχόληση των Τουρκοκυπρίων, η απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού και το συναφές θέμα της διασφάλισης των όρων και συνθηκών εργασίας τους και η εφαρμογή της εναρμονιστικής νομοθεσίας που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

KKK