You are here

Αυτοκίνητα: Ολοταχώς στο Υπουργικό το νομοσχέδιο

18/11/2003 11:37
Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί αύριο το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη φορολογία των οχημάτων, μετά από τη χθεσινή κατ’ αρχήν συμφωνία του Υπουργού Οικονομικών, Μάρκου Κυπριανού, με εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάρκος Κυπριανού, είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση νομιμοποιείται να καταθέσει αύριο το νομοσχέδιο στο Υπουργικό. Εναπόκειται στα κόμματα πλέον, ανέφερε ο Υπουργός, να πάρουν την τελική απόφαση.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι θα ήταν δύσκολο να γίνουν άλλες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο γιατί στο σημείο που φθάσαμε αυτό θα άλλαζε τις ισορροπίες που υπάρχουν. «Εάν πειράξει κάποιος κάτι», είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ «θα ανατραπεί η ισορροπία».

Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι με το νομοσχέδιο το κράτος δεν χάνει χρήματα.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τροποποιήσεις στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που αφορούν τη φορολογία και την περίοδο χάρητος που θα δοθεί στα μεταχειρισμένα, τη φορολογία των «4x4» και την κατηγοριοποίηση των αυτοκινήτων με κυβισμό μεταξύ 2050 και 2650cc.