You are here

Αυτοκίνητα: Ρυμουλκό Χριστόφια στο νομοσχέδιο

12/11/2003 22:52
Το πολύκροτο θέμα της μείωσης των φόρων κατανάλωσης στα αυτοκίνητα τίθεται αύριο το πρωί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Δημήτρη Χριστόφια.

Έγκυρες πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της βουλής είναι αποφασισμένος να εγείρει το θέμα, του προτεινόμενου από την κυβέρνηση νομοσχεδίου στην καθιερωμένη σύσκεψη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε μία ύστατη προσπάθεια να δοθεί τέρμα στην καθυστέρηση που σημειώνεται για ψήφιση και εφαρμογή του πολύκροτου αυτού νομοσχεδίου.

Έτσι ότι δεν κατάφεραν το Υπουργικό Συμβούλιο και οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων για εξεύρεση κοινής συναινετικής λύσης σε σχέση με τη μείωση των φόρων κατανάλωσης στα αυτοκίνητα, ενδέχεται να το πετύχουν οι επικεφαλείς των κομμάτων. Αρμόδια πηγή της βουλής των αντιπροσώπων δήλωσε στη StockWatch ότι ο πρόεδρος του Σώματος θα ζητήσει από τους υπόλοιπους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετηθούν στην αρχή ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί οριστικά την ερχόμενη Πέμπτη στην ολομέλεια.

Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμά ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υποστηρίζουν ένθερμα την αρχή ότι οι φόροι κατανάλωσης στα αυτοκίνητα θα πρέπει να μειωθούν και με βάση αυτή την προοπτική θα καταβληθεί προσπάθεια να εξευρεθεί η χρυσή τομή. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκτάκτως στη σύσκεψη να συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που είναι εντεταλμένοι από τους πολιτικούς τους χώρους και οι οποίοι χειρίζονται εδώ και λίγους μήνες το όλο θέμα.

Ο πρόεδρος της βουλής πάντως φαίνεται να διαφοροποιείται από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αν δεν εξευρεθεί κοινή συντεταγμένη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι της άποψης ότι θα έπρεπε αυτή η δήλωση να αποφευχθεί, καθώς ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο, με κάποιες αλλαγές που θα συμφωνηθούν μεταξύ των κομμάτων και με τη συναίνεση όλων θα ψηφισθεί προς ικανοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.